STEK is een broedplaats voor creatieve en kunstzinnige ondernemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Op een braakliggend bedrijventerrein op  het Bredase Haveneiland staan sinds 2014 ateliers & kantoorunits, werkplaatsen & flexwerkplekken, winkeltjes & verschillende soorten horeca.

Er is een gezamenlijke kantine met keuken, flexwerkplekken en een stadsbus voor vergaderingen, presentaties en brainstormsessies. Alle bebouwing is tijdelijk, flexibel en mobiel. En of het nu gaat om hergebruikte (kerst)bomen of bijenhotels : groen speelt een belangrijke rol op het terrein.

Duurzaamheid en hergebruik zie je op STEK niet alleen terug op het terrein
maar zeker ook in het ondernemerschap. (Restaurant Foodguerilla werkt met gered groente & fruit dat vanwege lelijkheid en overschot gedumpt zou worden. Weeshout maakt meubels van oude pallets. TRASH-atelier verwerkt afgedankte en weggegooide spullen op een creatieve manier. Groenboekers is een adminitratiekantoor voor groene, duurzame of maatschappelijk verantwoorde bedrijven… etc). Er zijn kleding- en plantenruilmarkten en een foodsharing-kast.  Het overgrote deel van STEK is gebouwd uit restmaterialen, dat door middel van stadsjutten wordt verzameld. Een boot, container of bus als werkplek en vergaderplaats. Gebruikte balken, pallets en kozijnen krijgen een tweede leven als veranda, tafel of stoel. Afgedankte verkeerslichten, die het terrein verlichten en bierdopjes en spatlappen van fietsen als dakbedekking. 

Op meerdere STEK-plekken wordt hemelwater opgevangen om de toiletten mee door te spoelen, nachtbrood mee te bakken en onze plantjes te bewateren. Verder hebben we tweedehands zonnepanelen die door particulieren in Culemborg zijn afgeschreven en bij ons nog wat zonlicht mogen omzetten in energie. 

Samenwerken is een ander belangrijk speerpunt op STEK. Ook daarin is duurzaamheid terug te vinden, op het sociale gebied.
De kruisbestuivingen opzoeken en daardoor te versterken geeft een krachtige community.
Er is volop ruimte voor experimenteren, culturele uitspattingen, eigenzinnige kunst en creatief ondernemerschap.

STEK werkt met flexibele huren voor de Stekkers: hoe meer je doet of betekent voor STEK, des te lager je huur. Maar ook onderling is er sprake van nieuwe economie. Onderling werken stekkers volgens het principe “voor wat hoort wat”: bv een fiets maken voor een maaltijd of een btw-aangifte doen voor een dakgootreparatie.