Het eerste Circus Festival Breda op 29 en 30 juni 2019! Voorstellingen, straattheater, workshops, acrobaten, muziek en meer! Toegang is gratis en voor de Circustent is een kaartverkoop. Op zaterdag en zondag is iedereen vanaf 13:00 uur welkom op het festivalterrein.

Betaalde shows Circustent zaterdag:

14:00 en 15:00 uur:
Duo No Nonsense komt met de familieshow “Oh No!” Een klein ongeluk met grote gevolgen. Dat is het probleem waarin het Duo No Nonsense tijdens “Oh No!” mee te maken krijgt, waardoor de Circustheatershow vast raakt op alle mogelijke manieren. Maar, the show must go on! Zie het duo struikelend zoeken naar een spectaculaire oplossing om het circus te redden. Deze show is mede gecreëerd door Rotterdam Circusstad.

16:15 en 17:15 uur:
Tall Tales Company, het Rotterdamse gezelschap, komt met een gloednieuwe Circusshow genaamd One Of These Days. De voorstelling balanceert op het grensvlak van jongleren, dans en partneracrobatiek. Ze rennen, vliegen, duwen en trekken, misschien niet eens om vooruit te komen maar vooral om niet achter te blijven. Een funky show van een half uur voor de hele familie, vol energie, op een soundtrack van artiesten als Pink Floyd, Tom Waits en Jimmy Hendrix. Deze show is mede gecreëerd door Rotterdam Circusstad.

Om 18:00 uur geeft Tall Tales ook een gratis workshop Acrobatiek.

19:30 uur:
De directie van Circus Zanzara heeft zo haar eigen ideeën over een Circusvoorstelling. Zanzara mixt circus, straattheater en theater en speelt de acts met een brede glimlach en geregeld een dikke knipoog. Die zien de kinderen niet maar hun ouders, opa’s en oma’s wel. En dat is precies de bedoeling. De circusfamilie wil dat de kinderen én hun ouders zich vermaken. Dat ze een middag beleven om nog eens aan terug te denken.

22:15 uur:
Oooh la la dames en heren. Hebben alle kindjes gegeten, gedronken? Liggen ze lekker op bed? Cirque Du Burlesque van De Avenue is een bruisende show met zang, verleiding, circusacts en oogstrelende danseressen. Dit alles met een ondeugende knipoog. Burlesque verovert Europa en is nu ook in Breda te beleven. Een bijzondere show met familie, vrienden of collega’s.

#circusfestivalbreda #CFB2019

Gratis buitenacts zaterdag:

De Machienerie met het Animalium of de Zoo van de (bijna) uitgestorven dieren, de carrousel van Capitein Gustav en een heuse Parade over het hele festivalterrein!

14:15 en 16:45 uur:
De show van Vreemde Vogel Milan Seegers is mede gecreëerd door Rotterdam Circusstad en vliegt vanaf Oerol Terschelling zo naar Breda! Hij komt met zijn Circusvoorstelling Koekoek, een fantasierijke voorstelling die de verschillen viert die onze wereld kleur geven.

Om 15:15 en 17:45 uur geeft Milan ook nog een heuse inloop workshop Acrobatiek!

13:00 tot 18:00 uur:
Jeugdcircus Woenzini komt met inloop Circusworkshops van jongleren tot acrobatiek, van eenwieleren tot koorddansen!

15:00 tot 18:30 uur:
Quintus de paarse goochelaar komt als Nederlands Kampioen straatgoochelen. Hij mixt Jazzdans en stand-up comedy met de spanning van een goochelaar.

18:15 uur:
Hirondelles treedt op met de energieke show Crêpes de la Bête. Een spectaculaire Circusvoorstelling met (lucht)acrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten; crêpes.

Vanaf 17:00 uur:
ToiletTheater PoepSjiek zorgt ervoor dat je zelfs tijdens het naar de toilet gaan op ludieke wijze vermaakt wordt. De WC gang is het gesprek van de avond.

#circusfestivalbreda #CFB2019

Gratis muziekprogramma:

Boerensyndicaat komt gewapend met accordeons, akoestische gitaren, bas, slagwerk, exotische snaarinstrumenten en vooral veel stemmen.

Ook gaat Platzak weer terug het podium op! Vijf muzikanten die tien jaar geleden samen in de Tilburgse band zaten gaan weer samen (feest)muziek maken.

Scotch is een regelrechte Party Folk band! Met leden genaamd La Smellitia (vocals & violin), Shoef Shoef (bass guitar & vocals), Toni mcTight (guitar & vocals), Tommy Tammissimo (drums & vocals), Frau Farbe (video jockey) weet je eigenlijk al waar dit heen gaat…

St.Ness introduceert Newgrass in een origineel jasje! Een mix van roots, folk, (dark)country en bluegrass.

DJ Anita draait tot in de laatste uurtjes van het festival heerlijke latin, hiphop, dancehall en R&B hitjes.

#circusfestivalbreda #CFB2019

Op zondag 30 juni is het Pettendag! Alles is deze dag zonder ticketverkoop en je doneert wat je maar wil! Vanaf 13:00 uur is het terrein weer open en staan er de volgende acts in de tent:

13:00 en 16:45 uur:
Wapama Cirkus geeft ouder & kind Circusworkshops.

13:00 tot 18:00 uur:
Jeugdcircus Woenzini geeft doorlopend inloop Circusworkshops van jongleren tot acrobatiek, van eenwieleren tot koorddansen.

15:00 tot 15:45 uur:
Jeugdcircus Woenzini komt met een schitterende Familieshow.

16:15 uur:
Ivar en Rhea treden op met een spectaculaire Acrobatiek act.

18:15 en 18:45 uur:
Fabrizio Spiteri is een trapeze circusartiest uit Italië die 6 jaar lang gewerkt heeft in het Codarts Circus te Rotterdam. Zijn specialiteiten zijn Aerial disciplines zoals trapeze en aerial hoop.

Op het Horecaplein treedt er heel de dag van 13:00-19:00 uur allerlei straattheater en circusacts op en speelt er livemuziek!

Ook is er van 13:00-17:00 uur de Circusmarkt – special edition STEKmarkt!

Om 14:00 uur is er op Belcrum Beach een workshop van AcroYoga Breda.

Om 19:00 uur speelt Platzak een spetterende finale bij onze eigen Foodguerilla!

Eten en drinken het gehele weekend:
Als eerst en allerbelangrijkst hebben we op STEK natuurlijk al de beste horecagelegenheid van Breda en omstreken aanwezig, namelijk Foodguerilla! Daarnaast zullen er op het horecaplein eet- en drinkpunten zijn, een bar, zitjes, foodtrucks met natuurlijk verschillende soorten Circussnoep!

Bij het tweedaagse Circus Festival Breda kunnen jong en oud kennismaken met circus en haar vele verschijningsvormen: van acrobaten die bovenop elkaar klimmen tot een sierlijke dame hoog in de trapeze. Circus Festival Breda wil de diversiteit van het circus laten zien; van intiem tot grotesk en van straat tot tent. Van groot tot klein.

Het Circus Festival Breda is voor iedereen!