OVER STEK

STEK is een bedrijventerrein in Breda waar creatieve ondernemers de ruimte en vrijheid krijgen om te experimenteren, ontwikkelen en groeien. Sinds 2014 zijn er kantoorunits, werkplaatsen, vergaderruimten, horeca en winkeltjes te vinden op het terrein.

Door te stadsjutten is een grote voorraad van restmateriaal verzameld waarmee STEK is ontwikkeld tot een bedrijventerrein met een eigenwijze infrastructuur.

De ondernemers op STEK houden zich bezig met duurzaamheid en innovatie: we hebben een stadskwekerij die biobased dakisolatie kweekt. Designer Saar Barbaars maakt tassen van restmateriaal, restaurant Foodguerilla werkt aan oplossingen tegen voedselverspilling, Bas repareert fietsen met gebruikte materialen. Unit geeft vinyl een 2e kans. Gouden Handjes repareert alles waar electra bij komt kijken. Licht Verknipt verkoopt gerecyclede lampen en Nachtbrood bakt biologisch brood met hemelwater. We hebben onder andere een wormenhotel, ecologisch bouwer en een kinder-kringloopwinkel op ons terrein.

VERBINDING TUSSEN ONDERWIJS, ECONOMIE EN CULTUUR

STEK maakt verbindingen tussen onderwijs, economie en cultuur door lokale- en culturele organisaties, het onderwijs en bedrijfsleven in de regio te faciliteren. Wij bieden educatieve instellingen zoals Curio, de Rooi Pannen en Nieuwe Veste workshops, lezingen en tijdelijke bedrijfsruimtes. Stek is daarnaast een leerbedrijf voor MBO en HBO onderwijs in de regio.

Wij faciliteren bedrijven met inspirerende vergaderruimtes en verassende rondleidingen op het terrein. Tijdens deze rondleidingen lichten we toe hoe het afwijken van gebaande paden tot voordelen en inventieve oplossingen kan leiden.

Door de STEKmarkt die maandelijks op ons terrein wordt georganiseerd stellen we ambachtelijke en kleinschalig werkende ondernemers in staat om hun producten aan te bieden. Ook particulieren kunnen tijdens deze markt eigen oogst, handwerk en 2e hands spullen verkopen.

CULTURELE PLACEMAKER

STEK maakt als tijdelijke placemaker op het Bredase haveneiland onderdeel uit van
Via Breda en organiseert samen met andere culturele organisaties zoals Electron, Belcrum Beach Pier 15 en CLIB verschillende events op en rondom het havengebied.

Naast partner van de City of imagineers, is STEK ook de thuishaven van BredaPhoto en geboortegrond van circusfestival Breda