OVER STEK

Stek is een bedrijventerrein in Breda waar creatieve ondernemers de ruimte en vrijheid krijgen om te experimenteren, ontwikkelen en groeien. Vanaf de oprichting in 2014 zijn er op het terrein kantoorunits, werkplaatsen, vergaderruimten, horeca en winkeltjes. Veel units zijn gemaakt van restmateriaal.

De ondernemers op Stek houden zich bezig met duurzaamheid, hergebruik en innovatie. Op het terrein vind je o.a. een stadskwekerij die dakisolatie kweekt, een ontwerper die tassen maakt van restmateriaal, een fietsenmaker die fietsen repareert met gebruikte materialen en een restaurant dat werkt aan oplossingen tegen voedselverspilling.

Op het terrein worden rondleidingen gegeven waarbij de ondernemers op Stek vertellen wat drijft om te ondernemen op dit terrein en hoe het afwijken van gebaande paden tot inventieve oplossingen kunnen leiden.

Op de maandelijkse Stek markt is plaats voor kleinschalige ondernemers en particulieren die hun spullen te koop willen aanbieden.

CULTURELE PLACEMAKER

Stek maakt deel uit van
CrossMark Breda en organiseert samen met andere culturele organisaties zoals Electron, Belcrum Beach Pier 15 en KOP activiteiten in het havenkwartier.

Stek is ook de thuishaven van BredaPhoto en geboortegrond van Circusfestival Breda KVK 74428519
BANK NL77 RABO 0340 8828 59