BREDASE BOMEN is een samenwerking tussen STEK en de gemeente Breda.

De gemeente doet zijn best om zoveel mogelijk bomen te behouden, maar soms is het helaas toch noodzakelijk een boom te kappen. Bijvoorbeeld omdat hij ziek is, soms vanwege herinrichting of omdat verouderde riolering moet vervangen worden.

Omdat het zonde is dat vaak mooie hout te verhakselen wordt er nu, indien mogelijk een nieuwe bestemming aan gegeven. Dat kan een mooie picknicktafel zijn voor de buurt waar de boom vandaan komt, maar ook een houten spelletje of een snijplank. Sowieso wordt er ingebrand waar de boom vandaan komt en waarom hij weg moest.

Het eerste project is op de Oude Vest. Omdat de verouderde riolering daar moest worden vervangen en de weg tijdelijk verplaatst, moesten een paar Lindebomen worden weggehaald.
Daar zijn 3 robuuste picknicktafels van gemaakt die 12 mei ter plekke geplaatst werden (Voor Nieuwe Veste/ bij Dr Worst).

Het tweede project ligt inmiddels al wel te drogen. De esdoorns van de Nassausingel. Afhankelijk van de gezaagde dikte zal daar over een of twee jaar vanalles van gemaakt worden voor de buurt en voor Breda in het algemeen.

uitgebreide informatie op www.bredasebomen.nl

 

Categorie├źn: bredase bomen