Presentatie dichtbundel STRAALSTAART , Ilse Vandenbussche

Op zondagmiddag 23 oktober presenteert Ilse Vandenbussche haar tweede dichtbundel STRAALSTAART in het Houtje Touwtje Stro-Gebouwtje in Breda. De handgemaakte dichtbundel is ontstaan in samenwerking met beeldend kunstenaar Fransien Bal en grafisch vormgever Evelien van Breemen.

Poster Presentatie Straalstaart thmb


In een korte film schetst documentairemaker Michiel Keller het ontstaan van de dichtbundel en de samenwerking tussen dichter, illustrator en vormgever. Uitgeverij BlikVorm brengt STRAALSTAART uit.

‘Of ze nu schrijft over de manier waarop het licht binnenvalt of over boze verhaaltjes voor het slapengaan, Ilse Vandenbussche stelt het leven altijd op een speelse manier in vraag. Laat je meevoeren naar haar intieme, glinsterende wereld. Het zal je niet berouwen.’ (Kathy Mathys, schrijfster en literair journaliste voor De Standaard ) Ilse Vandenbussche publiceerde in 2014 haar eerste bundel RUIS EN RITSEL, een verzameling gedichten,columns, foto’s, recepten en sprookjes. Ze stond op verschillende podia en was van 2014 tot 2016 lid van Poetry Circle, een groep performende dichters en dichtende performers.

Tijdens de presentatie op 23 oktober treden, behalve Ilse, ook andere podiumkunstenaars op, onder wie Selma Oueddan (de 15 jaar jonge winnares in de categorie taal van Kunstbende 2016: 1e prijs Brabant, 3e prijs Nederland). De presentatie is gratis toegankelijk. Zie voor meer informatie het Facebook-evenement: Bundelpresentatie Straalstaart.

Bundelpresentatie STRAALSTAART op 23 oktober 2016 om 14:30 uur in het Houtje Touwtje Stro-Gebouwtje STEK – Veilingkade 9 – Breda

 Poster Presentatie Straalstaart thmbIlseVandenbussche foto BlikVormthmb