Magische, mysterieuze toer op STEK

Dompel je onder in magische sferen op STEK. Overal op deze creatieve broedplaats zijn projecties te zien. Elk met een eigen verhaal. Een lichtgevende Jellyfish heet je welkom. Kijk in een glazen bol en verwonder je over de magische effecten op en in een silo en verbaas je over een telefooncel die bol staat van mysterieuze lichteffecten. Gereedschap dat beweegt?, het kan op STEK. Het avontuur lonkt en jij bent erbij… 

STEK heeft een programma voor zowel kinderen als volwassen.

 

Piratenboot Black Bart is aangemeerd in piratenhaven Port Santa Alicia.
Kinderen worden er verkleed en geschminkt als echte piraat.
Als ze willen mogen ze als een heuse Jack Sparrow op de foto met de boot op de achtergrond.

Dorstige jonge en oudere piraten kunnen een drankje bestellen aan de piratenbar.

 

Kinderen die hun heupen los willen schudden kunnen dat doen op muziek bij de lichthoelahoepactiviteit van Wapam. Kekkemek vult de knorrende magen met mysterieuze knibbel knabbel spelwafels. En ook de stoomtrein rijdt dit jaar weer. Handig als je voeten je echt niet meer kunnen dragen.. Creatief met taal? Leef je dan uit bij de workshops toverspreuken maken bij de Taalwinkel.

 

Volwassenen kunnen zich verwonderen over de collectie plectrums van pop-up museum ‘The Plec to be’. Gitarist Maarten van Damme (o.a. Abel en Drive Like Maria) laat zien en horen hoe belangrijk zo’n stukje plastic kan zijn.

 

Loods om oud ijzer is de plek waar het verleden het heden omarmt. Koud is het niet in de loods want de kachel gloeit. Je wijntje kun je warmen aan het magische koperrood spiraal.

Fotograaf Irma van Rijswijk deed een aantal fotoshoots met als thema magic. Het resultaat is te zien in de bus vooraan op STEK. Schrijvers en dichters uit Breda en omstreken verrassen in het Houtje Touwtje Strogebouwtje met een mysterieuze, muzikale poetry-slam.

Honger en dorst gekregen? Geen probleem. Neem een kop heksensoep uit de heksenketel bij Foodguerilla of warm je op met koffie of thee in de caravan van Wapam of bestel thee bij de verlichte bakfiets van Tamara. Johan bakt zelfgemaakte pizza’s in zijn leemoven. Belcrum Beach neemt zijn eigen Tom Cruise mee naar STEK en zorgt onder begeleiding van hawaii-sounds voor cocktails en tropische snacks. Wieke verrast met chocola met kruiden en dadels.

Opwarmen kan met de zelfgemaakte sjaals en dekens die op STEK te koop zijn of door lekker te gaan swingen bij Green-Vinyl waar DJ’s draaien in de stijl van het trancelabel Magic Muzik.
cultuur

Categorieën: NieuwsStek 2017